Gratis
e-böcker

3 sajter du bör känna till!

Hur mycket tid ägnar du åt att läsa för nöjes skull? Om svaret är ”inte tillräckligt” kan det här sidan vara perfekt för dig. Vi vet alla att böcker kan ta mycket tid och pengar i anspråk, och därför är det en så bra idé att läsa gratis e-böcker! Internet har gjort det enklare än någonsin tidigare att hitta böcker som är public domain eller där copyrighten inte längre gäller, och där vi kan läsa utan att betala någonting alls.

På denna sida ger vi dig några tips för att hitta dessa pärlor och få ut det mesta av den tid du spenderar på att läsa dem.

Project Runeberg

Project Runeberg är ett frivilligt arbete för att skapa gratis elektroniska utgåvor av klassiska nordiska verk. Project Runeberg publicerar ofta nya böcker och har mer än 2 000 e-böcker tillgängliga för nedladdning. Här kan du hitta massor av svensk och nordisk litteratur och fackböcker. Det här är en bra sida för att hitta nordiska klassiker på!

Project Gutenberg

Project Gutenberg är en av de äldsta och mest kända webbplatserna för gratis e-böcker. Den har mer än 50 000 böcker som kan laddas ner i olika format. På denna webbplats finns även ljudböcker och läroböcker. De har även en mycket praktisk ”most popular”-sida där du kan hitta många kända klassiker som Pride and Prejudice och Frankensteins Monster!

Internet archive

Internet Archive tillhandahåller en fantastisk kostnadsfri tjänst: att bevara och arkivera Internet. Men de har också ett enormt bibliotek med böcker, både skönlitteratur och facklitteratur. Detta är en av våra favoritplatser för att läsa på nätet eftersom det erbjuder en sådan variation! De har också böcker på många olika språk, så du kan hitta många ordböcker och liknande för dina språkstudier här.

Där har du det! Vi hoppas att du tycker att dessa webbplatser är användbara. Kom ihåg att läsning är mycket viktigt för vår kulturella utveckling och att det också är ett bra sätt att tillbringa fritiden!